Wyższy poziom świadomości. Strona: 1

Wyższy poziom świadomości Dodano: 2010-07-20 00:06

Według piramidy potrzeb ludzkich Abrahama Maslowa, na samym szczycie znajduje się najszlachetniejsza ze wszystkich: samorealizacja. Możliwa jest ona tylko po spełnieniu wszystkich potrzeb niższego szczebla. Umożliwia ona wyciśnięcie z nas samych, jako jednostki, całego potencjału, jak maksymalna satysfakcja z życia, dogłębne poznanie siebie, ale i owoż "złamanie granicy", przeniesienie się na wyższy poziom świadomości...

Co rozumiecie pod terminem wyższy poziom świadomości? Jakie waszym zdaniem są sposoby osiągnięcia tego stanu?

Wyższy poziom świadomości Dodano: 2010-07-20 09:25

Nihilista napisał(a):

Co rozumiecie pod terminem wyższy poziom świadomości? Jakie waszym zdaniem są sposoby osiągnięcia tego stanu?

co do pierwszego pytania to zjednoczenie z Bogiem ale to raczej zaszczyt zarezerwowany dla nielicznych i bardzo wytrwałych. co do pytania drugiego to jedyna sprawdzona droga jaką znam to służba oddania

yoł

Dodano: 2010-07-20 17:29

Wyzszy pozion świadomości w wydaniu europejskim, masz juz tyle dóbr, ze stwierdzasz- nic mi wiecej nie potrzeba.Stan niemożliwy do osiągnięcia.
W wydaniu wschodnim , nic nie mam, mam wyższy stan świadomości.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2010-07-20 17:51

Zgodzę się z Panem, droga przez samorealizacje z głębokim studiowaniem otaczającej rzeczywistości. Obserwacja i zrozumienie w kontekście własnego "Ja"

Dodano: 2010-07-20 18:48

Zgodzę się, efekt placebo w podążaniu w konkretnym celu jest wyraźny.

tak samo jak myślenie, że jest jedna i ta sama "wyższa świadomość"

wydaje mi się, że tak naprawdę to indywidualne poczucie dostrzegania zjawisk i rzeczy, które umykają innym.

prawdopodobnie każdy widzi to pojęcie inaczej.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło